lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juny, 2008

Ridao vol que Esquerra reforci el col·lectiu en comptes dels lideratges carismàtics

Ridao 020608 CATr El portaveu d’ERC al Congrés i candidat a la secretaria general de la formació, Joan Ridao, aposta per reforçar el partit i deixar de banda els lideratges carismàtics, en una clara al·lusió a l’encara president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira. “Sense partit no hi ha gairebé res, ni Govern ni lideratges carismàtics”. Ridao també ha afirmat que espera que el congrés republicà sigui “clarificador” dels suports que disposen cadascun dels sectors que concorren a les primàries del dissabte.

A més, ha advertit Carod que "és el col·lectiu, l'organització, el partit, el que aconsegueix els objectius", i no únicament els lideratges carismàtics. Ridao advoca perquè el lideratge del partit "no estigui en mans dels representants a les institucions", i aposta per "reforçar el partit i separar clarament les esferes del partit de les de l'Executiu". En aquest sentit, Ridao ha obviat que l’aspirant a la presidència de la seva candidatura, Joan Puigcercós, aspira a ser el proper candidat republicà a la presidència de la Generalitat i, per tant, a entrar al Govern.

El portaveu republicà a la cambra baixa ha justificat la presència del partit al Govern al·legant que “no podem prometre a la gent una travessa al desert” i, per tant, “cal oferir alguns oasis”, com ara formar part de l’Executiu.