lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juliol, 2008

La Federació Espanyola de Bitlles es retira d'Orlando perquè hi participa Catalunya.

El 18 de juliol que ve se celebrarà a la ciutat d'Orlando, EUA, el Mundial de bowling sub-23, amb la presència de la selecció catalana i l'absència de l'espanyola. La Federació Espanyola de Bitlles (FEB) ha decidit no participar-hi per evitar coincidir amb l'equip català, cosa que ha "decebut profundament" els jugadors espanyols.

Segons Ramon Díaz, l'entrenador de dues joves promeses canàries, "les raons polítiques no haurien d'influir en els esdeveniments esportius, sobretot perquè perjudiquen els joves atletes. Els treuen les oportunitats". "Creiem que la FEB hi hauria d'enviar una representació espanyola", ha afegit. A més, Díaz es va assabentar que la FEB es retirava del Mundial a través de la premsa. "Després de les classificatòries, nosaltres vam rebre una carta anunciant que participaríem en el Mundial i després en vam rebre una altra que anul·lava l'anterior sense especificar-ne els motius".

El jugador de bitlles Jackson Díaz, de 19 anys, que aspirava a observar els professionals dels Estats Units –la Meca d'aquest esport–, se sent frustrat: "No em sembla just que hàgim de pagar per qüestions extraesportives". L'altre seleccionat de les Canàries, Carlos Reyes, també de 19 anys, lamenta que "portava més d'un any" preparant-se per al Mundial.

La Federació Internacional de Bitlles (FIQ), reconeguda pel COI, va autoritzar l'equip català a competir. Aquest dret a participar en tornejos internacionals el va ratificar el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) de Lausana, tot i l'apel·lació de la Federació Espanyola de Bitlles (FEB).

El jugador Jackson Díaz tem que l'actitud de la FEB en el Mundial d'Orlando es pugui repetir en d'altres campionats internacionals –com el proper Mundial de Tailàndia– i altres categories si la Federació Catalana decideix presentar-se.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Varies consideracions a aquesta decisio: 1. aspaña es retira com a forma de fer presio al mon. 2. aspaña es retira per a no fer el ridicul ja que la seleccio catalana guanyaria. 3. aspaña es retira perque no ens poden veure als catalans. 4. aspaña es retira perque odia Catalunya i els catalans. 5. aspaña es retira perque no poden acceptar de cap de les maneres veure Catalunya com un pais a la mateixa alçada, ens veuen com a una colonia. VISCA CATALUNYA LLIURE. M´he explicat prou be??