lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juliol, 2008

La Generalitat Valenciana rep l'autorització judicial per a tallar TV3 a la Ribera Alta i la Costera

Acció Cultural del País Valencià ha rebut aquest migdia la notificació judicial per la qual s'autoritza la Generalitat Valenciana al tancament dels repetidors que l'entitat té instal·lats a Alginet i Llosa de Ranes, que emeten el senyal de TV3 a la Ribera Alta i la Costera. A partir d'ara la Generalitat pot fer entrar els seus operaris en qualsevol moment per a tallar el senyal. Fins ara l'únic repetidor amb el senyal tallat és el de la Carrasqueta, que emet a Elx i Alacant.

És clar que el govern valencià manté el setge a les emissions de TV3 al País Valencià, malgrat les converses que els últims mesos havien dut a terme les dues Generalitats. Fa tan sols un mes l'executiu de Francesc Camps va notificar dos nous expedients sancionadors en relació amb aquestes emissions: un a Acció Cultural pel repetidor de Perenxisa, que emet a l'àrea metropolitana de València, i un altre a la Fundació Ramon Muntaner (vinculada a ACPV) pels repetidors d'Alginet i de Llosa de Ranes. Ara el jutjat del contenciós administratiu número 9 de València ha autoritzat la Generalitat a tancar-los.

A més de la petició de tancament dels repetidors, els expedients imposen una sanció de 300.000 euros a ACPV i una altra de 100.000 euros a la Fundació Ramon Muntaner. Aquestes multes s'afegeixen als 300.000 euros del primer expedient sancionador, obert per la Generalitat Valenciana amb relació a les emissions dels repetidors del Bartolo (Plana Alta), del Mondúver (la Safor) i de la Carrasqueta (l'Alcoià).