lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’agost, 2008

ERC qualifica Andalusia de "el califat"

"Pobre de tu si des de Catalunya aixeques la veu" Josep Huguet 120808 RAC1 El conseller català d'Innovació, Universitats i Empresa i dirigent d'ERC, Josep Huguet, ha qualificat Andalusia de "el califat" per la seva oposició a la postura catalana sobre el nou sistema de finançament autonòmic. En declaracions a l'emissora Rac-1, Huguet ha dit que "Catalunya, amb una sola veu, està dient el que pensa sense complexos. Hi ha una espècie d'aliança històrica entre les dues Castillas i Madrid i el que podríem denominar el califat que es permeten el luxe de dictaminar qui ha de pagar i qui ha de rebre".

Ha afegit que "molts d'aquests barons (del PSOE i del PP), siguin del centre o d'alguna perifèria, poden fer discursos populistes a favor dels seus territoris i ningú no s'escandalitza. Però pobre de tu si des de Catalunya algun dia t'atreveixes a aixecar la veu simplement en defensa legítima dels interessos".

Huguet considera que per primera vegada Catalunya està exigint seriosament i ha lamentat que "hi hagi dues vares de mesurar: els barons territorials de Madrid i la resta d'Espanya. Els barons els partits estatals mai no els amonesten, però quan Catalunya opina, resulta que el Govern surt en tromba a dir que hem de callar".

Segons l'opinió de Josep Huguet, "hi ha alguna classe política a Catalunya que fa molt temps que es conté. Ja és hora que es comenci a excedir una mica", i ha assegurat que si no s'aconsegueix un finançament nou i millorat es posarà a la societat catalana en situació de risc.

Josep Huguet: Cal unitat catalana també davant els pressupostos de l'Estat i la reforma de la Lofca