lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’agost, 2008

Solbes diu que no té "cap dubte" que els 25 diputats del PSC al Congrés votaran a favor dels pressupostos

Solbes 150808 CATinfo El vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, diu no tenir "cap dubte" que els 25 diputats del PSC al Congrés donaran suport als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2009 malgrat que aquest partit ha fet un front comú amb la resta de partits catalans, que vinculen la negociació del nou finançament amb la votació dels pressupostos.

Solbes lamenta que en les negociacions sobre el finançament autonòmic hi hagi "més preocupació pels diners immediats que per la lògica" del nou sistema. La proposta per al nou sistema presentada és, assegura, "enormement respectuosa" amb l'Estatut, i encara que entén que hi pot haver interpretacions diferents reitera que és compatible amb l'aplicació de la norma catalana.

Segons la seva opinió, el document de l'Executiu dóna pistes i possibilitats "significatives per avançar" en la negociació encara que lamenta que quan comencen les converses " tothom vol només saber "quant li toca". "Aquest no és el tema fonamental", afegeix. Per contra, assenyala el vicepresident, cal aprofitar el fet que és la "primera vegada" que hi ha una "veritable" negociació sobre finançament autonòmic per aconseguir entre tots un sistema "consistent i coherent a llarg termini". "I després -remarca- ja veuríem el problema de les quantitats".

Solbes insisteix a desvincular la negociació sobre el finançament a la dels Pressupostos i reconeix que "li agradaria" que els diferents grups polítics fessin el mateix.