lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 d’octubre, 2008

Exdirigents i militants de La Crida concideixen en la vigència de les reivindicacions que ja plantejava la plataforma fa 20 anys

Prop d'un centenar de d'exdirigents i antics militans de La Crida a la Solidaritat van aplegar-se ahir nit en un cèntric restaurant de Barcelona per retrobar-se i debatre al voltant del futur del país i de la societat civil catalanista.

Entre els presents, l'exlíder de la Crida i d'ERC i avui a Convergència, Àngel Colom; el director de la fundació Bofill i proper a Iniciativa, Jordi Sànchez; el President d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós o David Madí, secretari de comunicació i estratègia de CDC. A més d'ells, prop d'un centenar d'activistes anònims bona part dels quals segueixen vinculats -amb major o menor intensitat- a les diverses plataformes de la societat civil hereves de La Crida.

Precisament el debat al voltant de la situació actual de Catalunya amb el recurs del Constitucional contra l'Estatut a pocs mesos de conèixer-se i amb una negociació del nou sistema de finançament que es preveu dura, llarga i difícil, va centrar bona part dels comentaris dels assistents.

El diagnòstic generalitzat va ser que La Crida és història i no seria bo reeditar-la en les mateixes circumstàncies ni condicions tot i que les nombroses plataformes de la societat civil que treballen en pro de la construcció nacional haurien d'actuar amb una major coordinació entre elles per tal de sumar esforços i esdevenir un autèntic element de pressió sobre la classe política i dirigent.

Alguns dels exmilitants i antics dirigents van conjurar-se per donar major freqüència a aquestes trobades per tal de sumar complicitats i sinèrgies.

2 comentaris:

xavi ha dit...

El temps passa i sembla que no ens movem, fa 20 anys de la Crida, i que hem avançat?...ai si tenim un Estatut nou.

lo llaguter ha dit...

Ja ho diu la filosofia hindú. El temps és cíclic, no progressiu.
Però, donant voltes, estem esperant un bon cop de força centrífuga que ens empenyi cap a l'exterior.
Tots hi podem contribuir. Recordant els continus "deja vu" potser forçarem un pas de rosca nou.

Salut,

lo llaguter