lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de novembre, 2008

El Tribunal Suprem obliga el Parlament basc a atorgar un lloc preferent a la bandera d'Espanya i que onegi cada dia

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna dictada el 12 de març del 2004 per la sala del contenciós administratiu del tribunal superior de justícia del País Basc per la qual obliga la cambra de Vitòria a atorgar un lloc preferent al seu edifici per col·locar la bandera espanyola i que onegi cada dia a la seva façana.

D'aquesta manera, l'alt tribunal ha desestimat el recurs presentat el 8 de juny del 2004 pel Parlament basc que sol·licitava que es determinés si "l'obligació que onegi la bandera espanyola té caràcter permanent".

L'alt tribunal explica "per entendre i expressar el contingut, abast i significat que el símbol té", que "la bandera d'Espanya simbolitza la nació, és signe de sobirania, independència, unitat i integritat de la pàtria i representa els valors superiors expressats en la Constitució". En aquest sentit, especifica que la bandera espanyola "haurà d'onejar a l'exterior i ocupar el lloc preferent en l'interior de tots els edificis i establiments de l'Administració central, institucional, autonòmica, provincial o insular i municipal de l'Estat".