lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de novembre, 2008

La Generalitat Valenciana ha tancat aquest divendres els repetidors de la Llosa de Ranes i l'Alginet

La Generalitat Valenciana ha tancat aquest divendres els repetidors de TV3 de Llosa de Ranes i Alginet, una clausura que repercuteix en les comarques de la Ribera i la Costera, segons informa Acció Cultural del País Valencià (ACPV). La Generalitat de Catalunya ha reaccionat al tancament tot titllant "d'inacceptable" l'actitud 'dilatòria' del Govern espanyol en aprovar un reial decret, que obstaculitza la reciprocitat entre ambdós territoris.

En un comunicat, la Generalitat de Catalunya lamenta i rebutja la nova acció de tancament de repetidors del senyal de TVC per part del Govern valencià. Malgrat l'empara judicial esgrimida per la Generalitat Valenciana, l'executiu creu que la mesura "ignora i perjudica" el procés d'acord establert entre ambdós governs per assolir la reciprocitat televisiva dels respectius canals públics.

Si fa un any es van tancar els repetidors de les comarques del sud del País Valencià, ara el tancament afecta les comarques centrals, i les converses polítiques que havien de garantir la reciprocitat de les emissions televisives dels territoris que comparteixen la llengua catalana, encara no han donat resultat. Mentre Canal 9 es pot veure a Catalunya, TV3 va perdent presència al País Valencià.

VilaWeb/ElPunt: El govern català reclama l'aprovació immediata del decret de reciprocitat