lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juliol, 2008

Marcelino Iglesias adverteix al Govern català que és delicte no complir les sentències

Iglesias-Tresserras 020708 RAC1 El president d'Aragó, Marcelino Iglesias, ha advertit al Govern català que obstaculitzar el compliment d'una sentència és un delicte en un Estat de Dret. Per aquest motiu, Iglesias ha fet una crida "a la responsabilitat, al sentit comú i al seny" del polítics catalans després que alguns es mostressin contraris a complir l'acord que els bisbes de Lleida i de Barbastre-Montsó van arribar amb el Nunci del Vaticà a Madrid, Manuel Monteiro de Castro. L'acord preveu que es traspassin 88 de les 113 obres d'art que fins ara s'exposen al Museu Diocesà de Lleida en el termini de 30 dies.

Les crítiques d'Iglesias van especialment adreçades al Conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras de qui Iglesias "ha lamentat la falta de col·laboració amb la Justícia". "El conseller català deu saber que el propietari de les obres és el bisbe de Barbastre-Montsó i que si manté aquesta actitud considerarem que estan aquí segrestades" ha declarat.

El president aragonès ha assenyalat que els bisbes no han de descartar l'opció de demanar al jutge l'execució de la sentència, tot i que espera que no s'hagi d'arribar a aquest extrem. Malgrat tot, Iglesias es mostra convençut que les obres estaran a Aragó "a primers d'agost".