lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juliol, 2008

Una nova sentència judicial equipara el valencià i el català

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha acceptat el recurs de la Universitat de València i de la Universitat d'Alacant contra l'ordre de la Conselleria de Cultura del 2006 que no reconeixia la titulació de filologia catalana per a acreditar el coneixement de la llengua a les oposicions als cossos de professors d'ensenyament secundari. A sobre, el tribunal ha tornat a avalar l'equiparació de les denominacions 'valencià' i 'català': estatutària l'una i acadèmica, l'altra.

A més, el tribunal ordena a la Conselleria d'Educació que eximeixi de la prova d'acreditació de coneixements de valencià els aspirants a les oposicions que ja tinguin el títol de filologia catalana. El TSJV accepta, doncs, les mesures cautelars que la Universitat de València i la Universitat d'Alacant havien demanat: que es deixés d'aplicar l'ordre de la conselleria a l'hora de fer les proves de valencià. Sobre la base de les sentències anteriors, les universitats consideraven que la conselleria havia desobeït la justícia, i el tribunal els dóna la raó.

Aquesta és la quinzena sentència del TSJV que equipara el valencià amb el català (a més, hi ha la del Tribunal Constitucional i la del Suprem espanyols).

Cap comentari: