lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juliol, 2008

Rivera porta una samarreta de la selecció espanyola al Parlament

La Nit 010708 COMr El president del grup mixt, Albert Rivera (C's), ha mostrat aquest dimecres al Parlament una samarreta de la selecció espanyola en plena sessió de control, amb els noms dels jugadors catalans gravats a la part posterior.

D'aquesta manera, Rivera ha portat l'Eurocopa a la cambra catalana, un fet que ha molestat el president de la Generalitat, José Montilla, que li ha demanat ''una mica més de seriositat''.

Rivera ha insistit en denunciar que la Generalitat subvenciona plataformes a favor de les seleccions catalanes, una política que Montilla ha assegurat que el Govern mantindrà.

Rivera ha començat la seva intervenció parlant de la ''marea roja'', ha denunciat la cobertura dels mitjans de comunicació públics i el fet que l'Ajuntament de Barcelona ''no hagi accedit a posar una pantalla'' per veure el partit. ''La Catalunya real ha sortit i ha donat suport als catalans que participen a la selecció i a la pròpia selecció'', ha afegit. En aquest punt, el líder de C's ha mostrat a l'hemicicle una samarreta de la selecció espanyola amb els noms dels jugadors catalans gravats: Puyol, Xavi, Navarro, Iniesta, Cesc, Garcia i Capdevila. En aquests moments s'ha sentit algun xiulet a la sala. ''Això representa el que volem molts ciutadans de Catalunya'', ha dit Rivera, ''els catalans participant a la selecció espanyola i liderant l'esport català i espanyol''. Rivera creu que això és ''l'esperit contrari al pacte de govern que defensa segregar aquesta selecció''. El president de la Generalitat, José Montilla, ha preguntat a Rivera si ''creu que és seriós parlar d'aquest tema en una sessió de control al Govern''. El president ha afegit que al Parlament 'hi ha diputats als que els agrada el futbol, i gent al qual no els agrada, i està bé'. A més, n'hi ha com a ell, que ''els ha agradat com a jugat la selecció espanyola, i altres no''. Montilla ha demanat a Rivera ''una mica més de seriositat''. Pel president, ''parlar de futbol està molt bé fer-ho de manera distesa i al bar, però en una sessió de control no, més serietat''.

A més, ha assegurat que donarà compliment a la previsió de l'Estatut respecte a ''donar suport a les entitats i federacions esportives catalanes en la seva presència internacional''. ''Ho farem a la nostra selecció, les seleccions catalanes'', ha afegit.