lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de febrer, 2008

CiU torna a demanar "canvis" en el Govern de Catalunya per recolzar la investidura de Zapatero

Macias alerta que si CiU és decisiva després del 9-M "el tripartit caurà" Mas 150208 CATr Pactar a Madrid per obtenir el poder a Catalunya. Aquesta és la recepta de CiU, exterioritzada ahir pel fins ara senador Pere Macías. Però la idea no és nova, ja que la federació nacionalista ha demanat, en diverses ocasions, la dimissió del President del Govern català, José Montilla, i el trencament del Pacte d’Entesa, com a prerrogativa per a recolzar al PSOE a Madrid i, de retruc, forçar unes noves eleccions i obtenir el poder a Catalunya, d’una o altra manera. “Montilla es podria trobar amb que no serà president d’aquí a dos mesos”, va dir ahir Macías.

Per la seva banda, Artur Mas va assegurar que recolzar una nova investidura de Rodríguez Zapatero després del 9-M i no obtenir el poder a Catalunya “seria un frau a la democràcia”. Així mateix, va indicar que si la federació aconsegueix “tenir la paella pel mànec” al Congrés dels Diputats donarà el seu recolzament al PSOE i li exigirà un canvi en la llei electoral catalana, “perquè governi la llista més votada”. CiU va ser la llista més votada en les eleccions al Parlament de 2003 i 2006. No així el 1999, quan el PSC va obtenir més vots però menys diputats.

Amb tot això, el president de la Generalitat, José Montilla, ha avisat Zapatero i Mas que l'Executiu català no serà moneda de canvi després de les eleccions del 9-M. En aquest sentit, ha advertit que no "subordinarà" la política catalana a "la lògica de la política espanyola", en referència a la voluntat de CiU de condicionar el suport a un futur govern de Zapatero a l'entrada de la federació nacionalista a l'Executiu català.