lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de febrer, 2008

De la Vega contesta a Putin que la situació a Kosovo no té "res a veure" amb la de Catalunya o Euskadi

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha respost aquest divendres des de La Moncloa a les manifestacions del president rus, Vladímir Putin, que va criticar la "doble vara de mesurar" que aplica Europa en donar suport a la independència de Kosovo però no a l'independentisme a l'estat espanyol.

Segons De la Vega, la qüestió de Kosovo no és "en absolut comparable" ni té "res a veure" amb cap situació a l'estat espanyol. De la Vega ha recordat que l'executiu espanyol no donarà suport a una declaració d'independència unilateral per part de Kosovo, i que el pròxims dilluns se celebrarà una reunió a nivell europeu per provar de consensuar una posició comuna.

De la Vega, que ha fet aquestes manifestacions des de La Moncloa, ha admès en converses amb els periodistes que la qüestió de Kosovo pot ser utilitzada per sectors "interessats" en impulsar el debat independentista, i ha recordat que el govern espanyol "no és partidari en absolut" de declaracions unilaterals d'independència com la que es pot produir en aquest país dels Balcans.