lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de febrer, 2008

Ridao apel.la a l'Estatut per suprimir dos ministeris

Joan Ridao 150208 a l'oracle CATr El nou Estatut aguditza, si això és possible, una cosa que ERC fa anys que denuncia i que el candidat republicà Joan Ridao va reintroduir ahir en el debat polític: els ministeris de Cultura i Sanitat "no tenen raó de ser" i s'han de suprimir perquè quasi totes les competències s'han traspassat a les comunitats autònomes.

La reflexió de Ridao, que inclou la petició de les transferències pressupostàries ministerials corresponents, s'emmarca en una proposta més ambiciosa que ERC fa amb vista a aprimar l'administració de l'Estat perquè guanyi en eficiència i es compleixi l'Estatut.

ERC reclama que, en un termini de tres anys, l'Estat estimi les necessitats de finançament real dels seus serveis i competències, per valorar així la necessitat o no de mantenir algunes estructures ministerials. I, arribat el cas, posar-se "a dieta" traspassant "competències, funcions, costos i recursos" inherents a serveis que, com els de Cultura i Sanitat, però també altres, han de quedar en mans de la Generalitat en "compliment escrupolós de l'Estatut".