lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de febrer, 2008

El primer ministre de Kosovo evita anunciar una data per a la proclamació de la independència

Kosovo 150208 CATr El primer ministre de Kosovo, Hashim Thaci, ha evitat donar una data concreta per proclamar la independència d'aquesta província sèrbia, però ha assegurat que en un Kosovo sobirà totthom tindrà una perspectiva de futur.

En roda de premsa a Pristina, després que el Parlament hagi aprovat una moció per a la independència d'aquesta província sèrbia, Thaci ha evitat donar una data que amplis sectors de la població esperaven avui.

No obstant, una font parlamentària kosovar, que ha demanat l'anonimat, ha assegurat a Efe que la proclamació oficial tindrà lloc diumenge que ve a les tres del migdia.

Prèviament, el parlament de Kosovo ha aprovat avui una moció que permet adoptar en 24 hores les lleis necessàries per proclamar la independència supervisada d'aquesta província sèrbia segons el pla del mediador diplomàtic, l'enviat especial de l'ONU Martti Ahtisaari.

La moció ha estat aprovada per 79 diputats, mentre que sis hi han votat en contra i quatre s'han abstingut.

Els diputats han decidit canviar el procediment d'adopció de lleis amb la intenció d'aprovar ràpidament els textos previstos en el pla de l'enviat especial de l'ONU, que preconitza la independència de Kosovo sota "supervisió internacional" i una àmplia autonomia per a la minoria sèrbia (menys del 10% de la població).