lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de febrer, 2008

El tripartit acusa CIU de voler obtenir la presidència de Catalunya a Madrid

Montilla 150208 CATr José Montilla veu "desorientats els dirigents de CiU sobre si volen entrar o no al govern d'Espanya", i ha acusat el convergent Artur Mas d'estar "obsessionat" en arrabassar-li la presidència de la Generalitat el 9 de març després de no aconseguir-ho a les autonòmiques. Montilla també ha criticat CiU per entendre les eleccions generals com una segona volta de les catalanes.

En una entrevista al "Catalunya Nit", Montilla ha criticat: "Jo no sé si Mas pensa que pot aconseguir al Congrés i a Madrid la majoria que no va ser capaç d'aconseguir al Parlament de Catalunya per ser president".

"Però el que hi ha a CiU és desorientació perquè hi ha diferents propostes i no sabem quina és la de CiU, encara que sí que sabem l'obsessió de Mas", ha afegit el president de la Generalitat i primer secretari del PSC.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que sent "vergonya com a catalanista que algú que es fa dir nacionalista", en referència al president de CiU, Artur Mas, "supediti el govern de Catalunya a una decisió de Madrid".

Ridao ha dit sentir "vergonya com a demòcrata en veure que CiU vol guanyar als despatxos de Madrid allò que no li van donar les urnes ni la sobirania del Parlament". "Ara ja sabem que la Casa Gran del Catalanisme d'Artur Mas és un palau que hi ha a Madrid que es diu Palau de la Moncloa", ha sentenciat.

El cap de llista d'ICV-EUiA per Barcelona, Joan Herrera, ha qualificat de "sucursalista" la postura mantinguda en les últimes hores pel president de CiU. "A Catalunya els governs es decideixen des de Catalunya, des del Parlament, no des d'un despatx de la carrera de San Jerónimo", ha defensat.