lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2008

...i el poble resta en pau: La CE considera que el risc de la fuita d'Ascó sembla "insignificant"

Ascó 300408 CATr Un grup d'experts de la Direcció General d'Energia i Transports de la Comissió Europea certifica que l'actuació del Consell de Seguretat Nuclear davant la fuita de la central d'Ascó ha estat correcta. Els experts descarten també que hi hagi cap tipus de risc radiològic per a la població. Ho han afirmat després de visitar la planta, aquest dimarts, i de comprovar que tant la metodologia com els resultats del programa de protecció radiològica que s'ha aplicat han estat eficaços.

L'objectiu dels experts enviats per la CE era comprovar que després de la fuita del novembre passat s'havien aplicat les mesures correctes i certificar la magnitud del succés.

Després de la seva inspecció, asseguren que el Centre de Seguretat Nuclear (CSN) va actuar correctament i amb immediatesa per identificar la naturalesa dels fets, i que va prendre mesures efectives per localitzar les partícules radioactives.

Aquesta comissió també ha constatat que la majoria de partícules es trobaven dins el mateix reciente de la central i afirma que el risc radiològic per a la població "sembla insignificant".

D'altra banda, el CSN ha anunciat que en els pròxims dies es farà un control a més de 2.400 persones per veure si presenten algun efecte per la fuita. De moment, s'han fet proves a 1.500 persones i en cap cas s'han trobat signes de contaminació.

VilaWeb/ElPunt: El nombre de persones examinades per la fuita d'Ascó augmentarà fins a 2.412