lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2008

Nadal diu que ofegar Catalunya és suïcida tant per a Catalunya com per a Espanya

El conseller Joaquim Nadal ha dit que Catalunya necessita finançament per seguir sent la locomotora de l'economia espanyola, i que ofegar Catalunya és tan suïcida per a aquesta comunitat autònoma com per al conjunt d'Espanya, per la qual cosa no es pot permetre "ofegar més del compte Catalunya".

Durant una intervenció al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha dit que Catalunya necessita finançament per seguir movent l'economia espanyola.

El conseller ha advertit que la disposició addicional tercera de l'Estatut, que determina els fons que l'Estat concedeix a Catalunya per a infraestructures en els pròxims set anys, no és el pal·liatiu per als problemes pressupostaris de la Generalitat, ja que són dos temes diferents.

Aquesta disposició de l'Estatut reconeix el dèficit d'inversió a Catalunya els últims anys i intenta solucionar-lo amb una inversió de l'Estat durant set anys de l'equivalent a l'aportació de Catalunya al PIB d'Espanya, mentre que la negociació del nou sistema de finançament comença ara.