lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2008

La UPF rebutja la presència de membres de la Corona espanyola a la universitat

El claustre celebrat aquest dimarts per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha aprovat una moció promoguda pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), amb 38 vots a favor, en què es rebutja la presència de membres de la Corona espanyola a la universitat. Entre els vots en contra, 31, figuraven els de la direcció del centre.

Segons ha informat la UPF, a la sessió constitutiva del claustre s'ha proposat l'esmentada moció del SEPC, que ha tingut 38 vots a favor, 31 en contra i 22 abstencions. Tot i això, fonts del centre han ressaltat que es tracta de 91 pronunciaments dels 191 membres que formen el claustre.

El SEPC, per part seva, reclama en la seva moció a l'equip de govern de la UPF que no convidi els membres de la monarquia espanyola a les inauguracions, premis i altres actes dins de la universitat. El text de la petició votada pel claustre sosté que "la majoria de democràcies consolidades posseeixen caps d'Estat escollits pel poble", mentre que, a l'Estat espanyol, "això no és possible".

Per aquest sindicat universitari, la Corona és una "institució arcaica" i "no democràtica", de manera que "encarna un conjunt de valors incompatibles amb una institució com la UPF, que proclama la llibertat, la democràcia i la igualtat".

VilaWeb/ElPunt: El claustre de la Universitat Pompeu Fabra aprova que no es convidi mai el Rei a la universitat