lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2008

Les 1.900 parelles de flamencs del delta de l'Ebre no crien des de fa dos anys

Els flamencs, una de les espècies emblemàtiques del delta de l'Ebre, no han criat aquest any en aquest paratge natural, com havia succeït durant els últims dos anys, segons fonts del parc natural.

Els tècnics del parc natural no han pogut determinar els factors que han fet que aquest any les 1.900 parelles de flamencs que habiten aquesta zona no hagin tingut cries, perquè no s'ha detectat cap anomalia en el seu entorn natural ni cap element climatològic advers.

Les salines de la Trinitat, a la Punta de la Banya, és el paratge on els flamencs del delta de l'Ebre tenen establert el seu punt de cria. Des de fa dies, un tècnic del parc natural vigila de prop la colònia d'aquestes aus, però a falta de dues setmanes perquè acabi el període de cria, tot apunta que aquest any no hi haurà pollets de flamenc al Delta.

El responsable de l'àrea de Protecció i Investigació del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Toni Curcó, ha explicat que aquest any no s'han pogut determinar les causes que han impedit la cria dels flamencs. "Aquest any no ha passat res d'especial, ni s'han detectat depredadors a prop de l'àrea de cria, ni ha volat cap avioneta massa baix per la zona com va passar un any", ha explicat aquest tècnic del parc natural.

Els flamencs van començar a reproduir-se al delta de l'Ebre l'any 1992, i des d'aleshores només havien interromput la cria en els anys 1999 i 2005.

Des del parc natural del Delta s'ha explicat que, malgrat tot, aquestes interrupcions de la cria no són motiu de preocupació si es produeixen només de forma puntual i no es repeteixen d'un any a un altre.

La Punta de la Banya és l'única zona de Catalunya i un dels pocs llocs a Europa on els flamencs tenen un punt estable de cria. Des de l'any 1992 fins a l'actualitat la colònia de flamencs del delta de l'Ebre ha passat de 250 a 1.900 parelles.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La contaminació del riu en pot ser la causa. Aquest animals viuen en contacte constant amb l'aigua, molt més que nosaltres. La contaminació, i, sobretot, la contaminació nuclear és un gran inhibidor del desig sexual i sobretot de la fertilitat.

M.Bel