lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juny, 2008

Carod demana revisar els mecanismes assamblearis en els congressos d'ERC

L'expresident d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha opinat avui que el partit ha de "revisar" els mecanismes de funcionament assembleari del congrés, i ha afirmat estar "preocupat" per la falta d'unitat amb què ha acabat el procés congressual.

En un apunt al seu bloc, Carod-Rovira opina que la gestió de la "victòria democràtica" que suposa per a ERC haver elegit els nous líders mitjançant primàries "no ha estat la més adequada".

"Alguns dels mecanismes de participació congressual mostren símptomes de desgast i necessiten una revisió", ha afegit, en la línia del que ha apuntat els últims dies el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet --pròxim al president Joan Puigcercós--, que va definir el mecanisme assembleari del congrés com una "ruleta russa" poc representativa de la totalitat dels militants. De 10.000 militants, uns 3.000 van participar dissabte en el congrés.

Precisament, serà en una comissió representada pels quatre sectors d'ERC --els dos crítics de Reagrupament.cat i Esquerra Independentista i els oficialistes liderats pel president del partit, Joan Puigcercós i el mateix Carod-- on es tractarà la modificació dels estatuts republicans i una eventual revisió del sistema assembleari dels congressos d'ERC, entre altres coses la recuperació del logotip del partit amb les tres sigles ERC, en lloc de l'actual Esquerra.

Carod creu que "ningú pot donar lliçons de democràcia a ERC", perquè la resta de partits "estan molt lluny d'arribar a cotes de participació i transparència, a vegades massa". A més, ha manifestat que és un "mal senyal" per al sistema polític català que "l'expressió de la voluntat popular es vegi com a sinònim d'inestabilitat".

El bloc d'en Carod: Ara toca construir el futur