lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juny, 2008

La PDD convoca una assemblea per resoldre les "il·legalitats" sorgides diumenge a Girona

La Junta Permanent de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha convocat els socis a una assemblea per al 29 de juny per resoldre totes les 'il·legalitats' que han sorgit arran de l'assemblea de diumenge passat a Girona, en què es va aprovar una nova junta 'paral·lela' i 'fora de tota legalitat'. Així de moment està en vigor un mandat de la Junta Permanent 'legal' que acabarà 'el dia que es desbloquegi aquesta situació' i com a màxim al febrer del 2009, per finalització del mandat. De fet, aquest dimarts la Junta Permanent ja ha escollit Elisenda Romeu presidenta interina. La Junta Permanent explica també que aquestes qüestions legals s'han posat en mans d'un grup d'advocats. En la carta que ha enviat la PDD als socis per convocar-los per al 29 de juny, expliquen que en la darrera assemblea, del diumenge 15 de juny a Girona, un cop aquesta va haver acabat, a un quart de nou del vespre i després d'una jornada d'onze hores 'd'intens debat' –'tal com estava previst a la convocatòria'-, la vicepresidenta, Mònica Sabata, i un sector dels assistents 'van voler quedar-se' i 'forçar la resta d'assistents' per acabar 'aquella mateixa nit' una assemblea que 'ja estava convocada per a dues jornades'. Segons la informació feta pública als mitjans, varen aprovar una nova Junta, 'fora de tota legalitat'.

Com que l'assemblea no va arribar a tractar tots els temes que estaven previstos dins l'horari establert, la Junta 'té l'obligació de continuar en la segona jornada del dia 29 de juny' l'assemblea 'a partir del punt on es va deixar, com ja estava previst'. En aquesta segona jornada tocaria acabar el debat i l'aprovació, si s'escau, d'uns nous estatuts, i l'elecció d'una nova junta, segons recull la carta als socis.

Però com que l'expresident Pep Ribas va dimitir unes setmanes abans, i la vicepresidenta s'ha erigit dintre d'una junta paral·lela 'sense suport legal', 'es fa difícil la continuació de l'assemblea en el sentit que estava previst', ja que per inscriure uns nous estatuts i una nova junta es requereix la firma del president, i en el seu defecte, de la vicepresidenta, observa la PDD a la carta.

Per aquest motiu la Junta 'legal' s'ha vist obligada a proposar un nou ordre del dia que permeti seguir treballant 'fins que les il·legalitats que s'han dut a terme per certes persones siguin resoltes'. La Junta ha posat en mans d'un grup d'advocats, coordinat per Pep Cruanyes, les qüestions legals.

Així, la Junta proposarà un ordre del dia per aprovar un organigrama de treball que segueixi diferents línies. Una és que la Junta delegarà totes les seves funcions executives, polítiques i comunicatives en un comissió gestora executiva, i alhora aquesta comissió gestora executiva farà la coordinació de les diverses comissions que han funcionat fins a la data.

També s'estableix que les persones que formaran part de la comissió gestora executiva seran triades el 29 juny, per la qual cosa la PDD demana a tots els socis i entitats de la Plataforma que facin arribar per correu electrònic abans del 24 de juny les seves candidatures a coordinadors de la comissió gestora executiva -la Junta Permanent farà arribar totes les candidatures als socis de la PDD.

En la carta, que fa una crida a la participació dels socis, també s'inclou que l'extinció del mandat de la Junta Permanent 'legal' acabarà el dia que es 'desbloquegi' aquesta situació i com a màxim al febrer del 2009, per finalització del mandat.