lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de juny, 2008

Negociació a quatre bandes per decidir quin rumb prendrà ERC

El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, ha valorat avui al matí amb el seu equip com ha anat la primera ronda de reunions que ha mantingut amb les tres candidatures perdedores de les eleccions de dissabte. Ara en començarà una segona per concretar quins punts programàtics de Reagrupament.cat, ERC Futur i Esquerra Independentista pot incorporar a la ponència oficial d'estratègia política perquè s'avinguin a un acord. No serà fins divendres que els farà una proposta d'executiva.

Puigcercós creu que aquesta primera tanda ha estat molt enriquidora i creu que l'acord amb alguna de les tres candidatures és probable, sobretot per la via de transaccionar alguna de les 108 esmenes encara vigents, segons que han explicat a VilaWeb fonts pròximes a Puigcercós.

Els farà una proposta d'executiva un cop hagi arribat a un acord sòlid sobre el rumb que ha de prendre ERC en els propers quatre anys, que es plasmarà en el redactat definitiu de la ponència política que dissabte votaran els 4.000 militants que assistiran al 25è congrés nacional. Té la intenció que la majoria dels membres li siguin afins, però que també incorpori les persones més vàlides de les altres candidatures.

Vol que els experts en temes concrets que integraven donaven suport a Joan Carretero, Ernest Benach i Jaume Renyer assumeixin responsabilitats a la nova executiva amb l'objectiu d'enfortir el partit en aquell àmbit en què són especialistes.

e-notícies: Tots contra Puigcercós i Ridao

directe.cat: Reagrupament.cat i ERCfutur es reuneixen per buscar un "canvi d'estrategia" a Esquerra.